flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Технічне вдосконалення записів судових засідань

13 липня 2022, 10:52

     У Державній судовій адміністрації України вирішили відмовитися від запису судових засідань на компакт-диски. Відповідний наказ "Про затвердження Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання"  затверджено 6 червня 2022 року, Головою ДСА України Олексієм Сальніковим.

     Зазначено, що фіксація судового засідання передбачена статтею 247 "Фіксування судового засідання технічними засобами" Цивільного процесуального кодексу України.

     Державна судова адміністрація України чітко виконує всі норми українського законодавства, які стосуються забезпечення судочинства, тому відмова від записів судового засідання на компакт-диски свідчить про вдосконалення технологічних процесів та оптимізацію видатків державного бюджету, який закладається для органів судової влади.

       Відмову від записів судового засідання на компакт-диски Олексій Сальніков пояснив запровадженням нового функціоналу, що використовується підсистемою відеоконференцзв’язку та дозволяє позбутися записів архівних копій на компакт-диски.

      Технічний запис судового засідання автоматично зберігається в централізованому файловому сховищі, що використовується підсистемою відеоконференцзв’язку. Тому немає сенсу дублювати запис на компакт-диск, якщо він автоматично записується технічними засобами суду.

      Серед іншого, нові нормативні документи використання підсистеми відеоконференцзв'язку врегульовують питання використання програмних засобів фіксування судових засідань та дозволяють отримати доступ до запису судового засідання через Електронний кабінет Електронного суду, після сплати судового збору.

                                           Секретар судового засідання           Світлана  БЕЛІНСЬКА.