flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення щодо роботи суду в умовах воєнного стану

06 квітня 2022, 11:38

Липовецький районний суд Вінницької області здійснює і буде здійснювати правосуддя, захищати права громадян і в режимі воєнного стану!

      Відповідно до ст. 10 Закону України «Про право вивий режим воєнного стану» №389 - VIII від 12.05.2015 не можуть бути припинені повноваження органів державної влади, зокрема судів.

    В умовах правового режиму воєнного стану суди, органи та установи системи правосуддя діють виключно на підставі, в межах повноважень та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України в умовах воєнного стану, введеного Указом Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні».

    Наразі всі засоби зв’язку функціонують, всю додаткову інформацію ми оперативно повідомляємо на нашому вебсайті та сторінці суду у соціальних мережах.

     Враховуючи встановлені обмежуючі заходи, задля безпеки громадян та працівників суду, рекомендуємо уникати відвідування приміщення суду та пропонуємо використовувати альтернативні способи подання, отримання документів та ознайомлення з ними:

-           документи (позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання, заяви про ознайомлення з матеріалами справи тощо) надавати суду в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі «Електронний суд»;

-           з інформацією про відкриття провадження у справах, з текстами ухвал та рішень суду можна ознайомитися на вебпорталі «Судова влада» в розділі «Стан розгляду справ»;

-           отримувати всі документи у справі (ухвали, повістки, рішення суду тощо) можна через підсистему «Електронний суд»;

-           з понеділка по п’ятницю протягом робочого часу видача копій рішень здійснюється безпосередньо в приміщенні суду.Зв'язок за телефоном загальної канцелярії  (04358) 2-10-92

         Окрім цього, повідомляємо про можливість здійснення правосуддя у дистанційному режимі за допомогою засобів відеоконференцзв’язку! Із заявами про проведення судового засідання в режимі відеоконференції просимо звертатися завчасно.

     Зберігайте спокій, бережіть себе і Україну