flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засади використання автоматизованої системи документобігу Липовецького районного суду Вінницької області

18 листопада 2015, 14:00

 ЗАТВЕРДЖЕНО

  Протокол зборів суддів

№13 від 23.09.2015 року

                                                                                  Липовецького  районного суду

                                                      Вінницької області

 

 
 

Засади використання

 

автоматизованої системи документообігу суду
     

    Засади використання автоматизованої системи документообігу суду в Липовецькому районному суді Вінницької області (далі – Засади) розроблено відповідно до вимог Закону України «Про судоустрій і статус суддів» від 07 липня 2015 року № 2453-VI в редакції Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд» від 12 лютого 2015 року № 192-VIII, Кримінального процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України,  Кодексу України про адміністративні правопорушення, Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого Рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 року № 30 в редакції, затвердженій Рішенням Ради суддів України від 02 квітня 2015 року № 25 .

    У Липовецькому районному суді Вінницької області  використовується  комп'ютерна програма «Д-3», розроблена адміністратором автоматизованої системи для загальних судів.

   Слідчий  суддяЛиповецького районного  суду обраний   відповідно до рішення зборів суддів суду  у порядку, встановленому Законом України « Про судоустрій і  статус суддів».

   Відповідно до рішення зборів суддів в суді  здійснювати кримінальне провадження щодо неповнолітніх уповноважена суддя, якамаєнайбільший стаж роботи в суді.

   З метою своєчасного вирішення питань, віднесених до компетенції слідчого судді в разі його відсутності, обов'язки покласти на голову суду, або особу, що виконує обов»язки голови суду.

   Аналогічно, у разі відсутності судді, яка розглядає кримінальні провадження щодо неповнолітніх, обов'язки покласти на голову суду, або особу, що виконує обов'язки голови суду.

   Винятково у разі, коли суддя  у передбачених законом випадках не може  продовжувати розгляд справи, невирішені судові справи (з службовою запискою судді),  передаються для повторного автоматизованого розподілу за вмотивованим розпорядженням керівника апарату суду, що додається до матеріалів справи.

   У випадку тимчасової непрацездатності, відрядження, відпустки тощо головуючого судді  на строк, що не призводить до порушення строків вирішення справи, повторний автоматизований розподіл не проводиться.  

   Встановити, що колегії формуються АСДС. У випадку необхідності заміни члена колегії (крім головуючого) , іншого суддю до складу колегії визначає також АСДС.

  На підставі Положення про автоматизовану систему документообігу суду у випадку виходу із ладу обладнання, яке забезпечує функціонування автоматизованої системи, або знеструмлення електромережі, встановити рівномірний розподіл судових справ, які потребують негайного вирішення, асаме: головою суду або особою, яка виконує його обов'язки розподіляти в порядку черговості між суддями, а також між слідчим суддею та суддею, який розглядає справи щодо неповнолітніх.

  Негайному розподілу підлягають цивільні та адміністративні справи: заяви про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку, заяви про обов'язкову госпіталізацію до протитуберкульозного диспансеру, заяви про розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю, розгляд подань державних виконавців про обмеження виїзду за кордон, про вирішення питання про примусове проникнення до житла чи іншого володіння особи, звернення стягнення на грошові кошти, що знаходяться рахунках, а також в адміністративному процесі справи пов'язані із виборчим процесом, розгляд заяви про забезпечення доказів в порядку ч.4 ст.75 КАС, заяви про забезпечення позову в порядку ч.1 ст.118 КАС та інші.

  У випадку повторного надходження до суду повернутих суддями на доопрацювання матеріалів про вчинення адміністративних правопорушень, кримінальних проваджень, скарг, клопотань, подань тощо - такі матеріали, провадження, подання, скарги, клопотання тощо передаються в неавтоматич­ному режимі до розгляду суддям, які їх повертали.

  У випадку, якщо  слідчий суддя, який розглядав скарги, клопотання, подання у конкретному провадженні відсутній на роботі у зв'язку з відпусткою, відрядженням, перебуванням на лікарняному тощо, при надходженні нового матеріалу, що стосується даного провадження розглядає інший слідчий суддя згідно авторозподілу.  Після виходу на роботу слідчого судді, який розглядав перше подання, клопотання, скаргу,  всі подання, клопотання, скарги, які надходитимуть і  стосуються цього провадження   передаються в неавтоматичному режимі до розгляду цьому судді.

  Навиконання пункту 2.3.47.   Положення встановити, що автоматизований розподіл слід проводити в тому випадку, якщо від дня надходження матеріалів до суду, суддя, якому мають бути передані матеріали в порядку виконання, ще має бути відсутній на роботі більше 5 днів. Якщо він виходить на роботу через 5 і менше календарних днів від дня надходження матеріалів - то такі матеріали автоматизованому розподілу не підлягають, а передаються зазначеному судді.

  Не підлягають зазначені матеріали автоматизованому розподілу, якщо до початку відпустки судді, якому мають бути передані матеріали в порядку виконання , залишається більше 5 робочих днів. Якщо ж справи і матеріали, які визначені  2.3.44–2.3.46 пункту 2.3 цього Положення надходять до суду менше ніж за 5 робочих днів до початку відпустки судді-вони підлягають автоматизованому розподілу.

  Зустрічні позови та позови третіх осіб, які заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору у судовій справі, у якій відкрито провадження, що надійшли до суду під час відсутності судді, у якого в провадженні справа, передаються цьому судді незалежно від часу протягом якого він має бути відсутній.

  При розподілі справ в автоматичному та неавтоматичному режимі керуватись підпунктами 2.3.44–2.3.46 пункту 2.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду і передавати  раніше визначеному у судовій справі головуючому судді всі матеріали і справи, які зазначені в цих підпунктах з врахуванням викладеного в цих Засадах використання автоматизованої системи документообігу суду.

  При чергуванні наказом голови суду або особи, яка виконує його обов'язки визначається один суддя на день і, відповідно, лише йому розподіляються справи (подання) АСДС.

  Ці Засади використання автоматизованої системи документообігу суду у  Липовецькому районному  суді Вінницької  області набирають чинності з наступного дня, після дня їх затвердження зборами суддів Липовецького районного   суду Вінницької  області.

  У разі внесення змін до Засад використання автоматизованої системи документообігу суду у Липовецького районного   суду Вінницької  області, збори суддів новим рішенням затверджують Засади використання автоматизованої системи документообігу суду у новій редакції, які вносяться до автоматизованої системи не пізніше робочого дня, що настає після проведення цих зборів.